El clima? Les menges? Tot està trastocat

Abans, el clima, estava d’acord amb l’estació de l’any en la qual ens trobàvem: fred, calor, vent, tempestes, pluges, neu. Ara, any 2023, vivim un segle estrafolari com tot, mai, sabem què ens espera.

Ha complicat la vida a tothom, de manera especial a molts emprenedors, les botigues han d’estar preparades per a poder satisfer necessitats: sempre, sobre la marxa…

Aquest haurà estat el lema de molts de nosaltres, no és com abans que sabíem que les Estacions de l’any eren quatre: primavera, estiu, tardor, hivern. Tot era diferent degut al clima, pel fred i la calor i, de manera especial per la claror…

Si avui demanem a qualsevol nen si les coneix i, per què es defineixen, estic convençuda de que POCS sabran respondre com cal. Potser parlaran de vacances d’escola, d’anar a la platja o a esquiar -uns pocs, no tothom té capacitat de poder-ho fer-. Valdría la pena de fer una esquesta per  a poder esbrinar.ho. És mera educació, saber què pensen els més joves de tot aixó.

També les menges han modificat les nostres cuines i taules. Recordo que, a la majoria de cases era habitual l’escudella i la carn de l’olla. Potser una amanida d’enciam i tomàquet ho acompanyava.

Només el diumenge variava el Menú: arrós a la cassóla, macarrons, conill o pollastre rostit. Alguna peça de caça, sobretot en els pobles d’on jo provenia tenint en compte que el meu pare era caçador. Sempre segons l’estació de l’any en la qual ens trobàvem.

Ara, vivim un segle estrafolari amb tot i, per tot. Si el clima ens destirota als grans, pitjor ha de ser pels petits…

Si ho poguèssim esbrinar, ens espantaría saber de la gran quantitat de famílies que, no saben com manegar s-ho, i deixen els seus fills sols a casa a mercé del què els arriba i, no tot és bo…Menjar precuinat, no importa què i TV a dojo, sense control.

La TV NO  és una eina que pugui estar a mercé dels petits si els pares no son a casa. Hauría de romandre tancada fins que ells arribessin. No és estrany que passin coses inusuals, en lloc normals, si tenim en compte allò que veuen.

Una gran majoria les accepta com a fets fiables per a tothom.

Jo Tinc clar que, mentre els pares no son a casa, la TV ha de romandre tancada.

Saben? Sé que soc inusual també jo. Si fan quelcom que m’interessa perque algú m´ho fa saber, necessito que me la posin en marxa. No em fa vergonya dir-ho….

Prefereixo escriure, llegir, caminar, compartir amb amics tertúlies i jocs.

Sempre aprens quelcom que desconeixies…

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: