Mor a 97 anys Martí Sunyol, farmacèutic, escriptor i Garriguenc Il·lustre

Va ser el fundador de diverses entitats culturals a la Garriga i divulgador de la història de la població

Martí Sunyol amb un dels seus llibres en una imatge de 2007
Martí Sunyol amb un dels seus llibres en una imatge de 2007 | Griselda Escrigas

El farmacèutic i escriptor Martí Sunyol ha mort aquest dissabte als 97 anys. Sunyol va desplegar una dilatada tasca de dinamització cultural a la Garriga, població on es va establir el 1956. Regentava una farmàcia al centre de la Garriga i, en paral·lel, va desplegar la seva tasca d’escriptor i una intensa participació en la vida cultural de la població. El 2009, l’Ajuntament el va nomenar Garriguenc Il-lustre.

Aquest nomenament era un reconeixement al compromís de Martí Sunyol amb la cultura i l’activitat associativa del municipi. Al costat de la seva dona, Julieta Busquets, va fundar la coral Plou i Fa Sol, la Coral Ariadna i també va contribuir a la fundació d’Òmnium Cultural a la Garriga. Al llarg de la seva trajectòria, va mostrar el compromís amb la lluita pels drets individuals i col·lectius.

Martí Sunyol, nascut a Vilassar de mar (el Maresme) el 1926, va ser autor de diverses novel·les i reculls de contes, com La carena o L’espiral del temps. També de diversos textos divulgatius de temàtica local. Va ser col·laborador en diversos mitjans locals, comarcals i nacionals. Sunyol també va ser el primer cap de llista de Convergència Democràtica de Catalunya en unes eleccions municipals. En aquestes eleccions va resultar escollit i va ser regidor durant el primer mandat municipal. L’Ajuntament de la Garriga ha mostrat el condol per la mort de Martí Sunyol.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: