Protegim-nos: el govern no només ha de tenir raó, sinó que l’ha de fer valdre

 
Els promotors del manifest #TanquemCatalunya, el moviment polític Primàries Catalunya@Primàries Cat,
Considerem que:

El govern espanyol de Pedro Sánchez ha anunciat l’enduriment de les mesures de confinament, un confinament que arriba tard i que evita les mesures inicials més necessàries, com ara tancar Catalunya i establir un confinament més estricte.

Qualsevol mesura que vagi en la línia del que els experts mèdics, catalans i internacionals, han estat aconsellant durant setmanes és benvinguda. Primàries Catalunya vol fer notar que:

1. Aquest anunci hauria d’haver arribat abans, com demanaven el govern de la Generalitat i el manifest Tanquem Catalunya. Hauríem volgut, però, que el govern català s’hagués avançat a l’Estat espanyol en les mesures de confinament per protegir més eficaçment els seus ciutadans.

2. El confinament no és l’únic front del qual ens hem de preocupar. Cal que el govern de la Generalitat es doti de recursos econòmics i suport organitzatiu per proveir urgentment de material de protecció els professionals sanitaris i el conjunt de la població, estiguin totalment confinats o no. Cal fer arribar les mesures d’autoprotecció als grups de risc i proveir-nos de milers de tests per a la població.

3. Demanem que el govern de la Generalitat prengui la iniciativa política, si cal de manera sobirana i unilateral, i doni respostes als diferents sectors econòmics (pimes, autònoms i treballadors) amb ajuts econòmics extraordinaris.

El govern de Catalunya no només ha de tenir raó, sinó que l’ha de fer valdre amb determinació quan es tracta de protegir la vida dels ciutadans, per sobre de cap altra consideració. Encara hi som a temps!

La independència de Catalunya no es va fer efectiva el 2017 perquè el govern de Catalunya va donar per bones unes suposades amenaces espanyoles que havien de provocar víctimes. Unes altres suposades amenaces espanyoles no haurien d’impedir de portar a la pràctica el confinament total i el tancament perifèric de Catalunya que el president Torra va anunciar en conferència de premsa. Però ha quedat clar que, sigui quina sigui la situació excepcional en què visquem, els governs de Catalunya dels últims anys, a l’hora de donar resultats, a l’hora d’omplir de contingut les queixes i els contundents discursos sobre la sobirania catalana, sempre han prioritzat i prioritzen obeir el que vingui de l’Estat espanyol. I entenem que aquest és un aspecte clau de la política catalana actual que cal superar.

GRÀCIES a tot el personal sanitari, als serveis de neteja hospitalaris, als autònoms, a treballadors i a petits empresaris que cada dia aixequen la persiana. El nostre CONDOL sincer a tothom que pateix la pèrdua d’un ésser estimat; ens solidaritzem amb l’angoixa terrible que viviu.

#Protegim-nos

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: