Solstici d’hivern

Demà dilluns 21 de desembre 2020 a les 11’02 h del matí arribarà l’hivern que durarà fins 20 de març 2021.

Serà un hivern més curt del normal : 88 dies, 23hores i 35 minuts gairebé cinc dies menys que l’estiu que, l’any vinent, tindrà 93 dies i 15 hores. El sol sortirà a les 8’14h i es pondrà a les 17’25. Malgrat tot, les tardes començaran a allargar-se uns tres minuts. Demà serà el dia més curt de l’any 9h de claror mentre que les dels solstici d’estiu compta amb 15 h de llum, explica el periodista Marcos Amores.

Imatge

El solstici d’hivern entrará per la porta gran amb una alineació de Júpiter i Saturn que es veuran al cel un darrera l’altre, fet que no passava des de l’any 1623, fa gairebé 400 anys.

Demà dilluns 21 de desembre, el sol pujarà menys a l’horitzó. Aconseguirà 25º sobre la vertical de Barcelona, fet que provocará que es projectin les ombres més llargues de l’any.

L’hivern no ens deixarà cap superlluna ni cap solstici. L’any 2021 tindrem un eclipsi anular de sol a la primavera el 10 de juny 2021 i un eclipsi parcial de lluna a la tardor 19 novembre 2021. La primera superlluna de l’any arribarà el 27 d’abril del 2021.

Els entesos pronostiquen un hivern sense fred a Europa. A catalunya es preveu un hivern normal, des del punt de vista termomètric.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: