El despertar de la Rambla. Marta Rodríguez Carrera.

La tímida arribada de turistes coincideix amb la superació dels tres milions de vacunats a Catalunya

Després d’un any d’ensopiment pandèmic, la Rambla comença el lent despertar per recuperar la imatge de postal icònica de Barcelona. A les terrasses de set euros un cafè i un suc de pot hi ha moltes cadires buides i encara hi ha pocs clients interessats en una tassa amb el trencadís multicolor de Gaudí o en una samarreta del Barça. Tot i això, els comerciants confien que amb les noves facilitats per entrar a Espanya puguin començar a tancar ja un llarg parèntesi d’inactivitat i pèrdues. 

El relaxament de les mesures d’accés que ha dictat el govern espanyol coincideix amb un moment en què el bon ritme de la vacunació ha fet que se superin ja els tres milions de catalans amb almenys una dosi, és a dir, el 45% de la població de més de 16 anys. I ja s’han començat a immunitzar els de 40 a 49 anys amb la monodosi de Janssen, fet que permetrà fer un enorme salt i ampliar la cobertura immunològica davant del perill que la contagiosa variant Delta -la nomenclatura científica per a la coneguda com a índia- es faci forta. L’evolució de les dades epidemiològiques ajuda, a més, a mantenir l’optimisme perquè, si bé la transmissió del virus es manté estable, la protecció dels col·lectius més vulnerables es deixa notar i l’afectació als hospitals és més baixa que fa unes setmanes. 

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: