La Fundació Martí l’Humà i Oncovallès opten per la Medicina a l’abast.

Més d’un centenar de persones van assistir,hernandez bronchuddimarts, a la 1a sessió de l’Aula de la Universitat a l’Abast de la FUMH de La Garriga, que en aquesta ocasió, de bracet amb Oncovallès, van presentar un ponent d’excepció: el Dr Miquel Hernández-Bronchud amb un tema candent. Consell Genètic, Genètica i prevenció del Cáncer.
Santi Cucurella President de la FUMH va presentar l’acte. Pere Cladellas President d’Oncovallès va presentar el ponent. La responsable d’Oncovallès a La Garriga Matilde Arnau va donar la benvinguda als assistents.
El Dr Bronchud, és un Metge oncòleg de gran prestigi, científic, màster en Biologia Molecular, llicenciat primer i doctorat més tard per la Universitat d’Oxford . Tenim la sort de tenir-lo a prop, a l’Hospital de Granollers des de fa 17 anys. La seva responsabilitat, en aquests moments, és coordinar el programa de Consell Genètic contra el càncer de predisposició hereditària , tot i que, fins fa relativament poc, alguns ens asseguraven que no existia aquest risc hereditari. Altra àrea d’interès seva és investigar y utilitzar les cèl·lules mare sanguínies, i el desenvolupament d’una hormona que incrementa la producció de glòbuls blancs, per a ser utilitzada per la prevenció d’infeccions en malalts tractats amb Quimio-Radio i amb pacients amb SIDA. Des de el seu descobriment, aquesta hormona o G-CSF s’ha fet servir arreu del mon en més de 20 milions de persones.
Des de la seva fundació fa 11 anys, el Dr Bronchud presideix el Comitè Mèdic de la nostra Fundació Oncovallès.
De forma planera però amb profunditat ha resumit el tema , com és usual en ell, deixant clara la situació d’aquest “botxí de malaltia” que, fins fa poc matava sense pietat, i ara, amb la prevenció i controls, ha deixat de fer estralls a la nostra societat. Que els últims 20 anys, les morts per càncer de mama han minvat. Fa vint anys, només un 44% d’afectades el superava, actualment està en el 80%, gràcies a la prevenció, i descoberta de la malaltia en moments inicials, però també, gràcies als tractaments nous i a la cirurgia.
Va ressaltar la necessitat de prevenció, en una societat cada dia més longeva, gràcies a la ciència. L’oxidació, la pèrdua de líquids en la gent gran fa que necessitin major hidratació i una dieta saludable . Va recomanar beure molta aigua, evitar tòxics com el tabac, alimentació saludable, i, molta activitat física, NO sedentària.
Que el 90% dels càncers son adquirits, només un 10% son de predisposició hereditària.
Interessant roda de preguntes que, no cal dir, el Dr. Bronchud va aclarir, per a treure pors. Des d’Oncovallès, agraïm, a la FUMH, la possibilitat d’oferir aquests coneixements que poden educar i ajudar a recuperar la tranquil·litat a molts pacients.

Montserrat Ponsa

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: